Vissza

MÁRCIUS 15.

 

1848. március 15-ére emlékeztünk

         Márciusban nemcsak a tavasz beköszöntét, hanem egyik legfontosabb nemzeti ünnepünket is ünnepeljük.
         Ebben az évben is méltósággal emlékeztünk az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára Legyesbényén.
A ragyogó napsütés településünk óvodásait csalogatta ki először a szabadságharc hőseinek emlékét őrző emlékműhöz. A gyerekek a saját készítésű zászlóikat tűzték le az emlékmű talapzatánál, majd énekekkel emlékeztek Petőfire, Kossuthra és társaikra.
Iskolánk ötödikes és idősebb diákjai az egykori hősök emlékéhez méltó műsorral készültek erre az alkalomra. A kultúrházban elevenítették fel az 1848/49-es forradalom és szabadságharc legfontosabb pillanatait. Az ünnep hangulatát az énekkar műsora is emelte. Köszönet a felkészítő tanároknak: Dombainé Dula Máriának, Laczkóné Szloboda Margitnak és Zagyi Zsoltnénak.
A műsor megnyitó beszédét Szepesi Nándor igazgató úr mondta, aki beszédében kiemelte, hogy közös a történelmünk, egységet kell alkotnunk és most is egy közös történelemórán veszünk részt, melynek részese a 6 éves és a 14 éves diák is. Ezt az egységet erősítette a mindenki által viselt kokárda is.
         Az iskolások műsorával még nem ért véget az ünnepi megemlékezés Legyesbényén, hiszen délben településünk vezetői és a Polgármesteri Hivatal dolgozói rótták le kegyeletüket a ’48-as emlékműnél és helyezték el az emlékezés virágait.

MÁRCIUS 15 AZ ÓVODÁBAN

MÁRCIUS 15 AZ ISKOLÁBAN

Webdesign: g-art.hu