Vissza

NYÚJTSD A KEZED! - RAJZPÁLYÁZAT

 

„Nyújtsd a kezed!
  Rajzolj bélyeget, segíts, hogy segíthessünk!” – rajzpályázat

A Magyar Posta a Postai Világnapon „Nyújtsd a kezed!” elnevezéssel meghirdetett rajzpályázatára közel 400 iskolából mintegy 4000 alkotás érkezett. A meghirdetett három kategórián és a feláras bélyeg elkészítésének lehetőségén túl – melynek bevételéből az Országos Mentőszolgálat gyermekmentő berendezéseinek vásárlását segíti a Posta – a Halász Judit vezette zsűri úgy döntött, a kiíráson túl különdíjakat és művészeti díjakat is átad a versenyzőknek. Sőt, egy alkotásból a feláras bélyeghez illő alkalmi borítékot és egyedi bélyegzőt is terveznek.
Nagy örömünkre Zagyi Zita 8. osztályos tanuló „Mosolyogj!” című rajzát a zsűri különdíjban részesítette és kiválasztotta arra, hogy alkalmi boríték és egyedi bélyegző készüljön belőle.
Zita értékes tárgynyereményeket vehetett át február 15-én Budapesten, az ünnepélyes eredményhirdetésen, - ahol a szervezők Halász Judit koncerttel is meglepték a díjazottakat – és meghívást kapott május 20-ra a Postai Világtalálkozó, a Wored Mail Budapesten megrendezendő konferenciájára, amikorra a feláras bélyeg, az alkalmi boríték és bélyegző ünnepi kibocsátását tervezik.
A díjnyertes rajzokból a Posta vándorkiállítást szervez, melynek keretében a nagyobb városok postahivatalaiban bárki megtekintheti a kiállított rajzokat. Addig is a pályamunkák a Magyar Posta hivatalos honlapján www.posta.hu megtekinthető.
Gratulálunk Zitának és felkészítő tanárának, Borbélyné Antal Évának!

Webmester: g-art