Vissza

BALLAG MÁR A VÉN DIÁK...

 

 

         A tanév vége minden diáknak a tanulást, a jobb bizonyítványért való küzdést jelenti. Azonban minden évben van egy osztály, akiknek mást is jelent az év vége. Ők a ballagó nyolcadik osztályosok.
         Ebben a tanévben tizenhat végzős diák készült már hosszú hetek óta lélekben a ballagásra. Mindannyian kettős érzésekkel várták 2007. június 16-át, a ballagás napját. Az utolsó hetekben egyre többet került szóba köztük az eltelt nyolc év. Emlékeket idéztek fel, történeteket meséltek egymásnak. A májusi kerékpártúrán, a banketten vagy az utolsó heti közös röplabdázáskor már egyre többször hallottam ezt: de kár, hogy vége…azért majd visszajöhetünk, igaz tanárnő.
A nyolc év sikereihez, de még a kudarcok elviseléséhez is hozzájárultak a diákokon kívül a szülők és természetesen a pedagógusok. A pedagógusok és iskolai dolgozók munkáját köszönték meg a szülők és a nyolcadikos tanulók a banketten. A meghitt ünneplés után együtt szórakozott –immár utoljára így együtt- szülő és gyermek.
2007. június 17-én a ballagó nyolcadik osztály tiszteletére és búcsúztatására ünneplőbe öltözött minden és mindenki. Különös érzés volt az utolsó osztályfőnöki órát a rózsaillatban úszó tanteremben megtartani.
Tarisznyába került a jelképes ajándékok mellé a hetedik osztályosok ajándéka és egy, az osztályfőnöktől kapott személyre szóló idézet.
Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, ezért a ballagást településünk kultúrházában kellett megtartani. A zsúfolásig megtelt helyiségben sorra hangoztak fel a búcsúzó és búcsúztató versek, dalok, zeneszámok és beszédek. A ballagó nyolcadik osztályosok nevében Váradi Tibor köszönt el az itt maradóktól, az itt maradó diákok nevében pedig Zagyi Zita 7. osztályos tanuló búcsúzott a ballagó diákoktól.
Szepesi Nándor igazgató úr szívhez szóló beszédével és oltalmazó szavaival búcsúztatta és engedte el ballagó diákjait, majd Zagyi Zsoltné igazgatóhelyettes asszonnyal együtt átadták az iskola emléklapját és Polgármesteri Hivatal ajándékát.
Ebben az évben először hagyományteremtő szándékkal a jutalomkönyvek mellett sor került Az év tanulója-díj átadására is. A tantestület döntése alapján a 2006-2007. évben ezt a díjat Németh Cintia (4.o) és Molnár Mónika (5.o.) tanulók vehették át. Az érdemi elismerés mellé egy névre szóló serleget is kaptak a tanulók.
Szintén először iskolánk történetében a Kiss Attila Alapítvány kezdeményezésére Zagyi Zita 7. osztályos tanulónk vehette át dr. Egeli Zsolttól, a társaság képviselőjétől Az iskola legsikeresebb tanulója-díjat, amely egy bronz emlékplakett és értékes könyvjutalom volt.
Minden díjazott tanulónak gratulálunk!
A ballagás zárásaként a Szózat után felcsendült az Il Silentio és a végzős diákok búcsút mondtak iskolájuknak.

           A ballagó 8. osztály:

Balsai Alexandra
Bodnár Tibor
Bodolai Ádám
Harkály Edit
Horváth Vivien
Ignácz Péter
Kovács Judit
Kovács Tamás
Oláh Barnabás
Oláh Dávid
Pelles Miklós
Rózsa Róbert
Stumpf Ferenc
Szabó Dávid
Tóth Attila
Váradi Tibor
Büstyei Andrea
osztályfőnök


 

 

 

 

 

 

 

 
Webdesign: g-art.hu