Vissza

AUGUSZTUSI HÍREK

 

Polgármesteri köszöntő

Településünk története

Címerünk

Fejlesztési terveink

Elérhetőségeink

2008. augusztus 29-én, pénteken filmet forgat a Magyar Televízió körzeti stúdiója községünkről.

Témája: a község élete, tanévkezdés, legyesbényei emberek.

 

Ugyancsak pénteken megrendelésünkre a Magyar Közút Kht. elkezdi a főutca kátyúzását, egyéb hibák kijavítását, mivel nagyobb ablakokat vágnak ki 10-12 cm mélyen, -ezeket valószínűleg ki fogják jelölni-, ezért figyelni kell a közlekedőknek.

 

Ezen a héten elkezdtük a Református templom kerítésének festését, a vaskerítés és a kőoszlopok felújítását. A templom udvarán, kertjében fűnyírást és teljes gyomtalanítást végeztünk. A következő hetekben a Katolikus templom kerítésének festésére is sor kerül.

Ahogy azt már korábban is írtuk megnyertük az ipari park útépítésére beadott pályázatot, jelenleg ezzel kapcsolatos adminisztráció, előkészítés folyik. Már csak a Magyar Államkincstárral megkötendő finanszírozási szerződésre várunk. Abban a pillanatban, amikor ez létrejön, kezdődik a kivitelezés, előreláthatólag 2-3 héten belül.

 

A B.-A.-Z. Megyei Környezetvédelmi Tanács idén is meghirdeti a Megyei Környezetszépítő Versenyt, melynek célja a környezetszépítés és  az esztétikus településkép kialakítása, melyre  Legyesbénye is  benevez.